Ева Паунова: Успешният бизнес върви ръка с ръка с новите технологии

Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса в столичния квартал „Овча Купел“. В срещата взеха участие и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов, Димитър Тодоранов и Димитър Узунов.

„Начинът, по който правим бизнес днес, до голяма степен зависи от развитието на информационните технологии. Те позволяват оптимизирането на производствения процес, на счетоводството и финансите, както и на управлението на покупките, запасите и продажбите“, заяви Ева Паунова. Тя даде като положителен пример системите за интегриране на информацията от бизнес процесите в реално време, позволяващи прецизно планиране и управление, които все повече навлизат в употреба и в България.

Един от основните приоритети в работата на българския евродепутат е завършването на Единния цифров пазар. Това включва падането на таксите за роуминг, увеличаване на интероперативността на публичната администрация и дигитализирането на процеса на кандидатстване за бизнес финансиране. Всички тези фактори ще доведат до повече онлайн търговия и предприемачество, ще отговорят на актуалната ситуация в бизнес сектора и ще позволят на българските компании да излязат на международния пазар.

По време на дискусията бяха дефинирани основните проблеми с дистибуцията на напитки, а именно фалшификацията на бандероли, високите технически стандарти и контрабандата с акцизни стоки. За първите 6 месеца на 2014 г. неизпълнението в приходите на митниците от ДДС и акцизи спрямо разчетите, заложени от Министерството на финансите е 350 милиона лева.

Ева Паунова припомни, че по време на управлението на ГЕРБ са били заловени рекордни количества твърд алкохол, цигари и енергийни продукти, благодарение на засиления митнически контрол, както по границите, така и във вътрешността на страната. Тя заяви готовността на екипа на ГЕРБ отново да работи за положителни резултати при евентуално съставяне на ново правителств о на партията.