Ева Паунова: С Европейският пакт за младежта подобряваме политиките за професионално обучение

„В рамките на Европейския пакт за младежта заедно с бизнеса и институциите работим за по-ефективни политики, подкрепящи професионалното образование и обучение (ПОО).През 2017г. на срещата на върха Enterprise-Еducation ще представим конкретни предложения за реформи, които да бъдат приложени във всички страни-членки“. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова след провеждането на работна среща на Пакта за младежта, състояла се на 25 май 2016г. в Европейската комисия в Брюксел.

В срещата се включиха еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и мобилността на труда Мариан Тайсън, водещата европейската бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe и лидерите на инициативата Пакт за младежта, сред които е и Ева Паунова. По време на дискусията беше представен прогресът през първите шест месеца от инициативата, която цели да създаде поне 100 000 нови качествени работни места и стажове за млади хора.

Темата на първата работна среща бяха дейностите в рамките на инициативата за повишаване на привлекателността и качеството на ПОО, както и за подобряване на мобилността на младите стажанти и техните учители и обучители. „Професионалното обучение трябва да бъде припознато като атрактивен и престижен пример за младите хора, защото практичните умения са все по-необходими“, коментира в тази връзка българският евродепутат.

Инициативата се осъществява под патронажа на Негово величество краля на Белгия Филип и е подкрепена от председателите на Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц и Доналд Туск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *