Ева Паунова и Принцеса Лаурентин в подкрепа на обществените библиотеки, обучението и дигиталните умения

„Уменията са основния ресурс на 21ви век – само едно добре обучено и креативно поколение може да задвижи Европа напред. Важно е младите хора да могат да развиват тези знания чрез различни подходи и инструменти, като библиотеките могат да предложат подходящата платформа платформа за това“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на срещата си с НКВ принцесата на Нидерландия Лаурентин ван Оранйе в Европейския парламент. Принцеса Лаурентин е на посещение в Брюксел по повод откриването на инициативата „Поколение Код“ на 18 октомври 2016 г.

Ева Паунова е един от съорганизаторите на събитието, което демонстрира как съвременните библиотеки използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и уменията на новия век. „Библиотеките могат да бъдат технологични центрове, които ни позволяват да се развиваме и да градим ценни умения. Конкретни програми като „Поколение Код“ градят върху този потенциал и за мен е удоволствие да подкрепя този проект.“ Това заяви принцеса Лаурентиен, която води редица инициативи в подкрепа на уменията и библиотеките. По време на срещата й с Ева Паунова бяха обсъдени тези и други проекти, свързани с темите за формирането на дигитални умения, образованието и обучението през целия живот.

Принцеса Лаурентин е посланик на ЮНЕСКО по въпросите за грамотността. Тя е и председател на фондация The Reading and Writing, която ръководи програмата Публични Библиотеки 2020, също подкрепена от Ева Паунова. През юни месец 2016 г., Принцесата се включи като специален гост в третото издание на инициативата „Чети с мен” под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *