Ева Паунова: Медиите и политиците могат заедно да засилят връзката между гражданите и Европа

Във вторник, 20 януари, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова проведе среща с представители на редица австрийски медии като част от тяхно работно посещение в  Брюксел. Основна тема на дискусията беше работата на младите народни представители в Европейския парламент и ролята на техните дейности за младежта в Европа. „Ние имаме голяма отговорност, защото новото поколение се припознава с нас – ние сме активни, достъпни в социалните медии, представляваме вижданията и целите на младите хора. Също така се стремим да скъсим  дистанцията между Европейския Съюз и неговите граждани“, допълни българският евродепутат.

Ева Паунова посочи, че медиите имат значителна роля в този процес. „За да градят своята европейска идентичност, младите хора трябва да бъдат информирани, вдъхновявани от успехите на европейския проект – а вие като журналисти имате важната роля да  предавате тези послания.“ Българският евродепутат посочи ГЕРБ като пример  за политическа формация, която дава път на младите хора и ги насърчава да развият своят потенциал: „В нашата партия възрастта няма значение – имаме много млади лидери, които със своите идеи, със своето постоянство и своята визия за бъдещето допринасят за сформирането на работещи политики. Така е и в групата на ЕНП в Европейския парламент, където, благодарение на  председателя Манфред Вебер, работим много ефективно и целенасочено.“

Други теми, обсъдени по време на срещата с австрийските журналисти, бяха разширяването на ЕС и сътрудничеството с неговите съседки, Трансантлатическото партньорство за търговия и инвестиции със САЩ и  вероятността за изход на Гърция от еврозоната.