Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще участва в официалния старт на кампанията „Учи, за да работиш” на вестник „24 часа”

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще участва в официалния старт на кампанията „Учи, за да работиш” на вестник „24 часа”

В понеделник, 22 февруари 2016 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова ще вземе участие в официалния старт на кампанията „Учи, за да работиш”, насочена към развитието на професионалното образование в България. Кампанията е инициатива на вестник „24 часа” и ще бъде открита с еднодневна конференция на тема „Дуалното обучение: RE:старт”. В рамките на събитието г-жа Паунова, като един от инициаторите на Образование България 2030, ще представи позицията на образователната коалиция.

В събитието ще вземат участие Президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, министърът на образованието Меглена Кунева, председателят на комисията по образованието в Милена Дамянова, председателят на комисията по социална политика Хасан Адемов, председателят на комисията по икономическа политика Петър Кънев и др. В рамките на кампанията „Учи, за да работиш” ще бъдат реализирани поредица от събития в партньорство с публични, неправителствени и бизнес организации.

Образование България 2030 подкрепя интегрирането на дуалното образование като съществен фактор за качествено образование, младежка заетост и икономическа устойчивост. Образователната коалиция е първото мултисекторно обединение за качествено образование в България, обединяващо публични институции, неправителствени и бизнес организации със споделена и дългосрочна визия за качествено образование в България до 2030 година.