Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се включи в дебат относно насърчаването на младежкото предприемачество в Европейския Парламент

„Качественото образование и развитието на практически умения са основна предпоставка за създаването на младо поколение от предприемачи. Te са хората, които ще задвижат икономиката на Европа.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург.

Паунова се включи в дебат относно доклад за насърчаването на младежкото предприемачество чрез образование и обучение, който призовава държавите членки на ЕС да предприемат законодателни действия за изграждането на благоприятен бизнес климат за младите хора. Българският евродепутат постави акцент върху три аспекта на доклада – образованието, дигитализацията и съвместната работа с бизнеса.

„Бизнес усетът е качество, което трябва да се гради от най-ранна възраст. Броят на младите предприемачи и бизнес лидери може да бъде многократно увеличен, ако образователната система въведе този тип обучение още от 1-ви клас„,  отбеляза българският евродепутат, който е посланик на кампанията на Европейската комисия за електронни умения в България. Ева Паунова също подчерта важността на работата с бизнеса: „Големите корпорации могат да подпомагат малките компании и нови проекти чрез ноу-хау и опит, а ние тук – като създаваме най-подходящата среда за развитието на предприемачеството.“

 

Развитието на дигиталните умения, ефективните младежки политики и подкрепата на предприемачеството са сред основните приоритети на Ева Паунова като евродепутат. Тя е посланик на Европейската мрежа за предприемаческо образование EE-HUB.