Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) подкрепя регионалното състезание за училища Евроскола в Стара Загора

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) подкрепя регионалното състезание за училища Евроскола в Стара Загора

Ева Паунова ще подкрепи регионалното състезание за училища от областите Стара Загора, Ямбол и Сливен по програмата Евроскола.

В състезанието могат да участват ученици на възраст от 16 до 18 години с добро владеене на чужди езици и изявен интерес към въпроси, свързани с Европа  и ЕС. Те ще работят в отбори по различни теми, като ролята на Европа за подпомагане на развиващите се държави, борбата с младежката безработица и правата на европейските граждани. Победителите от надпреварата ще имат възможност да прекарат един ден в Европейския парламент в Страсбург.

Ева Паунова, чийто основен приоритет са ефективните младежки политики и качественото образование, застава зад тази инициатива. Тазгодишното състезание ще се проведе в Стара Загора, където евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП откри своя първи информационен офис в Страната. Като евродепутат, отговорен за региона и като посланик на младите хора в ЕП , г-жа Паунова с радост допринася за провеждането на програмата „Евроскола“ у нас. Член на нейния екип ще бъде част от журито, което ще оценява проектите.