Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): По-благоприятна регулаторна среда за създателите на мобилни приложения в ЕС

„В Европа имаме нужда от по-благоприятна регулаторна среда за младите иноватори и предприемачи, която да им позволи смело да развиват своите идеи. Необходимо е да приемем, че приложенията за мобилни устройства са част от нашето настояще и тяхното развитие ще промени бъдещия ни начин на живот.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на кръгла маса на тема „Икономиката на приложенията за мобилни устройства и Интернет на утрешния ден (The App Economy and the Internet of Tomorrow)“ , провела се в сряда, 10 декември 2014 год. в Брюксел.

Основната тема в дневния ред бяха европейските политики в областта на цифровите технологии и как Европа да се възползва от възможностите, предоставени от развитието на мобилните приложения. Ева Паунова наблегна върху това какви промени са необходими, за да могат законите на европейско ниво да осигурят по-лесен и достъпен старт за нови проекти, идеи и компании.

Тя акцентира върху три важни елемента: ефикасност, многообразие и свобода. „Мобилните приложения ни позволяват да работим, докато сме на път, да бъдем мултифункционални като същевременно ни дават повече свобода за това как да организираме времето си, докато работим или почиваме. Същевременно, многообразието от предлаганите онлайн услуги се отразява положително, както на бизнеса, така и на потребителите“, заяви тя.

Организатор на събитието бе базираната в Брюксел НПО „Lisbon Council“. В дебата участие взеха още Максимилиан Щротман, съветник на комисаря за единния цифров пазар Андрус Ансип, представители на дигиталния бизнес и предприемачи.