Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Електронната търговия не може да съществува без сигурни онлайн плащания

„Няма как да развиваме електронната търговия без да подсигурим защитени електронни плащания“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която бе основен говорител на дебат, организиран от Виза Европа във вторник, 26 май 2015 г., в Брюксел. Тема на събитието беше „Отключване на бъдещия растеж и как иновативните начини на плащане биха могли да подпомогнат икономическото развитие“.

В дискусията, засягаща темите за електронните плащания, иновациите и растежа Ева Паунова коментира, че новите технологии променят все повече начина, по който хората комуникират едни с други, свързват се и пазаруват. По този повод тя сподели, че трябва да бъдат създадени адаптивни правила, които да отговарят на бързо развиващия се пазар и на нуждите на потребителите.

Евродепутатът отбеляза, че  електронните плащания са движещата сила за растежа на Дигиталния цифров пазар. Според нея Дигиталният цифров пазар стои в основата на това да превърнем Европа в глобален лидер в дигиталната икономика. Тя допълни, че от изключителна важност е премахването на всякакъв тип излишни бариери пред бизнеса и осигуряването на достъп до информация за потребителите от всяка точка на света.

Събитието беше модерирано от MLex, една от най-големите фирми за пазарен анализ. В дебата се включиха представители на Европейската комисия, McKinsey – водеща компания  в областта на управленското консултиране, предприемачи.