Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) представи дейността си пред представители на ГЕРБ от район „Оборище“,„Студентски град“ и „Витоша“

„Работата ми в Европейския парламент е директно отражение на комуникацията ми с българските граждани.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова в рамките на на работна среща с представители на ПП ГЕРБ от районите „Оборище“, „Студентски град“ и „Витоша“. Срещата се проведе в събота, 9 април 2016 г., в София. По време на нея Ева Паунова представи както дейностите и приоритетите си като евродепутат, така и начините за взаимодействие между гражданите и европейските институции. В срещата, която бе открита от районния ръководител на ПП ГЕРБ район „Оборище” Йорданка Фикирлийска, се включи координаторът на инициативата Образование България 2030 (ОБ2030) Златка Димитрова.

В рамките на дискусията Паунова представи приоритетите в работата си като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, както и като единствен български представител в Комисията по икономически и парични въпроси и специалната Комисия по данъчни постановления. Тя също акцентира върху ключови доклади, по които работи по темите бизнес финансиране, Инвестиционния план за Европа, авторското право в интернет, конкурентното право, банковия съюз, единния цифров пазар, преносимостта на онлайн съдържание и други. В своето обръщение, Паунова коментира колко важно е гражданите да изразяват своите аргументирани мнения, предложения и въпроси, било чрез социални медии, обикновена или електронна поща, за да може те да бъдат взети под внимание по време на различните обсъждания в ЕП.

Изказването на Златка Димитрова се фокусира върху мисията на ОБ2030 за осигуряването на достъп до качествено образование и уменията на бъдещето за всички граждани. Тя представи част от проектите, които образователният алианс планира да реализира през 2016 г. Сред тях са пилотна комуникационна кампания, насочена към ученици и родители в две общини в България, съставянето на два доклада, които да предложат разбираем и достъпен анализ на настоящите тенденции в образованието със силен фокус върху ключовите компетенции на XXI век, конференция в края на годината и съвместна кампания между учениците и организациите участници.

Срещата завърши с активна дискусия, в която бяха засегнати темите електронно управление, политики за градско развитие, различни аспекти на образователните системи и предприемачеството. Участниците се обединиха около визия за София като град на новите технологии, град на възможностите за реализация на младите и активни хора и на техните иновативни идеи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *