Ева Паунова: Европейските институции и неправителственият сектор да прилагат заедно новата европейска програма за уменията

„Реализацията на новата европейска програма за уменията изисква създаването на активна мрежа от институционни и неправителствени агенции. Само така ще можем да подкрепим развитието на уменията на 21ви век и да се възползваме в максимална степен от човешкия капитал на Европа.“ Това заяви заместник-председателят на „Международното европейско движение“ (EMI) и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на среща в Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия, която се проведе на 6 септември 2016г.

В срещата се включиха Детлеф Екерт, директор на отдел „Европа 2020, политики в областта на заетостта“ и Петрос Фасулас, генерален секретар на „Международното европейско движение“.

Ева Паунова посочи, че над 70 милиона европейци не притежават адекватни умения, особено в областта на цифровите технологии и ниска математическа грамотност. „Преодоляването на тези предизвикателства е основна предпоставка за една по-обединена и просперираща Европа. Ето защо EMI е готово да работи със своите партньори и европейските институции за подобряването на уменията.“

„Международното европейско движение“ е най-голямата европейска неправителствена организация, в която членуват 39 национални съвета и 33 международни асоциации. Организацията ще сътрудничи на Европейската Комисия в прилагането на новата европейска програма за уменията, за да може ползите от инициативата да достигнат по-близо до гражданите чрез асоциациите-членки на EMI.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *