Ева Паунова: Брекзит е безотговорност към младото поколение на Великобритания

„Новото поколение, за което резултатът от референдума във Великобритания има най-големи и дълготрайни отражения, иска да остане част от Европа. Мнозинството младежи на Острова, 73%, не желаят страната им да напуска Европейския съюз – сега те трябва да живеят с последствията на решение, което не са взели.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на среща с представители от Организацията на младите професионалисти във външната политика, която се проведе на 27 юни 2016г в Европейския парламент в Брюксел.

Срещата беше част от серията за „Млади лидери“, която включва неформални дискусии между едни от най-успешните личности на Европа и младите професионалисти в Брюксел. „Лидерството е отговорност. Решението на британците да лишат своето бъдещо поколение от възможностите, предоставени от Европа, е безотговорност. Но Брекзит е и повод за пробуждане; доказателство, че е важно да сме социално активни, защото политическите решения имат пряко отражение върху всеки един от нас.“, подчерта Паунова.

На 28 юни 2016г. в Европейския парламент се проведе за извънредна пленарна сесия след британския референдум за членство в ЕС. В съвместен проект на резолюция, изготвен от ЕНП, С&Д, АЛДЕ и Зелените, се посочва, че волята, изразена от народа на Обединеното кралство, трябва да бъде изцяло и напълно зачетена чрез бързо и последователно прилагане на процедурата за оттегляне, за да се избегне вредната за всички несигурност.

Организацията на младите професионалисти във външната политика в Брюксел е основана през 2008 г. и представлява силна и разнообразна общност от членове с от публичния сектор, политиката, изследователски центрове, бизнеса, неправителствени организации, както и висши учебни заведения. Тя има клонове в Лондон, Ню Йорк, Рим, Торонто, Пуерто Рико, Сан Франциско, Тел Авив и Вашингтон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *