Ева Майдел: Само 25% от учителите са подготвени с дигитални умения

„Ако искаме Европа да диктува новите тенденции, трябва да инвестираме в човешкия капитал. 75% от най-бързо развиващите се професии изискват STEM умения, а само 25% от учителите са подготвени с дигитални умения.“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на третото издание на конференцията на високо равнище „Мастърс ъф Диджитал“.

Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) бе сред основните говорители в панела „Как да укрепим дигиталния растеж и развитието на стартъпи“. Панелистите сред които бяха изпълнителни мениджъри на Оракъл, Битком и Гугъл, се обединиха около идеята, че е необходима по-голяма координация между големите корпорации и стартиращите компании. „Обменът на знание и експертиза трябва да е лесен и достъпен за всеки, който желае да развие бизнес идея“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Форумът, организиран от една от най-големите търговски и бизнес асоциации „ДиджиталЮроп“, бе открит от Комисаря, отговарящ за въпросите за цифровата икономика и общество, Мария Габриел.

Конференцията има за цел да идентифицира основните проблеми пред малките и средни предприятия и дигиталната икономика, като събере на едно място политици, представители на бизнеса и неправителствен сектор. „Над 90% от европейските компании са МСП. Европа не може да си позволи да неглижира техните проблеми. Необходимо е да работим за свободно движение на данни, оптимизирането на единния вътрешен пазар на ЕС и за улесняване на трансграничните услуги“, коментира евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *