Ева Майдел: Община Ловеч е привлякла 36 млн. лева допълнителни инвестиции

„За настоящата година община Ловеч има привлечени инвестиции на стойност 36 млн. лева, което е почти колкото общинския бюджет, което е резултат от работата на кмета Корнелия Маринова и екипа ѝ. Този ресурс позволява да се подобри инфраструктурата, да се създадат нови социални услуги в помощ на децата и възрастните, да се създадат работни места.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в петък, 21 септември 2018г. в Ловеч.

 

„Най-важната инвестиция за всеки град е в образованието, защото бизнесът инвестира и създава работни места там, където има качествени и подготвени кадри. Ловеч е пример в това отношение с инвестирани над 8 млн. лева в учебна инфраструктура за тази година, което е най-високият процент спрямо общинския бюджет в сравнение с всички български общини.“ Това допълни Ева Майдел,.

 

 

В рамките на посещението си в Ловеч, българският евродепутат организира две дискусии за киберсигурност и безопасен интернет в езиковата гимназия „Екзарх Йосив I” и Природоматематическата гимназия, в които се включиха над 500 ученици.Инициативата е част от кампанията #SaferInternet4EU на българския еврокомисар Мария Габриел. Основен лектор беше началникът на Сектора за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев, а гост-лектори бяха местни експерти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *