Ева Майдел: Лясковец е модел за успешни инициативи за трансгранично сътрудничество

„С течащите в момента два големи проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, Лясковец е модел за успешна работа и инициативност в тази сфера. Фокусът на местната власт към създаването на зелени работни места и стимулиране на предприемчивостта сред младите е правилната стратегия за адаптиране на местната икономика към условията на 21-и век.“ Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 8 май 2018 г. по време на участието си в семинар за насърчаване на предприемачеството в Лясковец.

„Радвам се, че ще за първи път в Лясковец ще организираме инициативата „Научи ме да умея“, която цели да помогне на младите хора в България да придобият умения за успешна професионална реализация чрез провеждане на работилници за уменията на 21-и век и в последствие обучителни стажове в местни компани.“ Това допълни Ева Майдел по време на разговора с над 40 младежи от училище „Максим Райкович“ в Лясковец и членове на местния младежки парламент.

Събитието се проведе в единствения в България музей на гурбетчийското градинарство в Лясковец. Освен Ева Майдел в дискусията участваха Ивелина Гецова, кмет на община Лясковец, Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново, Теодора Калейнска, директор на Европейски информационен център Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *