Ева Майдел: България върви по план към еврозоната

„През последните десет дни получихме две категорични потвърждения, че България върви по план за присъединяване към еврозоната. Първо Европейската централна банка обяви официално, че започва планираните стрес-тестове за шест български банки, чиито резултати ще бъдат публикувани през юли 2019г. След това ЕЦБ даде зелена светлина за предвидените промени в законодателството, които ще позволят присъединяване към „чакалнята“ на еврозоната ERM II. Затвърждаването на напредъка ни по пътя към еврото е голям успех, но и отговорност за всички нас, защото залогът е бъдещето на България.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на третия годишен национален форум на Предприемачи ГЕРБ на 24 ноевмри 2018г. в Поморие.

„Данните показват, че в България само 9% от хората се чувстват много добре информирани за еврозоната. Което ознзчава, че 9 от 10 българи са податливи на фалшиви новини и манипулации по темата. Затова е важно предприемачите, които разбират най-добре ползите от влизането ни в еврозоната, да оборват митовете в обществото ни.“ Това допълни Ева Майдел по време на изказването си по тема „Митове и факти за еврозоната“.

Третият национален форум на ПГЕРБ, който събра над 150 малки и средни предприемачи от цяла България, беше открит от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Освен него, в първия ден на събитието участваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, председателят на УС на Фонда на фондовете Мартин Дановски и икономистът от Индъстри Уоч Лъчезар Богданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *