Бизнесът вече разполага с наръчник за киберсигурност

Българският малък и среден бизнес вече разполага с наръчник за киберсигурност. Документът съдържа практически полезна информация за повишаване на сигурността на всеки малък и среден бизнес, както и мерки за предотвратяване на основните кибер рискове. Според проучване на Европейската агенция за киберсигурност около половината от бизнесите в Европа биха фалирали, ако станат жертва на кибератака.

Наръчникът е иницииран от българския евродепутат Ева Майдел и създаден от експерти по киберсигурност. Майдел е докладчик за Европейската нородна партия в Европейския парламент по ревизията на Директивата по киберсигурност (NIS2).

Наръчникът в свободен за ползване и разпространение и може да бъда изтеглен от ТУК.

Документът беше представен онлайн на https://evamaydell.eu/диксусия с, Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, Георги Шарков, ръководител на лаборатория по киберсигурност в „София Тех Парк“ и директор на Европейски Софтуерен Институт ЦИЕ, и автора Ива Ташева. В събитието се включиха представители на основните бизнес асоциации и браншови организации в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *