Велико Търново – Европейски Информационен Офис на Ева Паунова

Велико Търново – Европейски Информационен Офис на Ева Паунова

В понеделник, 16 февруари 2015 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова откри своя европейски информационен офис във Велико Търново. Специални гости на събитието бяха заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, кметът на града Даниел Панов и народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев, народните представители Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметове на общини и други представители на местната власт от областта.

Ролята на офисa е да скъсява дистанцията с Брюксел, да покажем на Европа какво можем ние, но и да се учим от нея. Ето защо в сътрудничество със заместник-председателя на Европейския парламент Рейнер Вийланд от Християндемократическия съюз на Германия ще осъществим амбициозен проект с директни позитиви за България. Чрез него ще изпратим регионални лидери от ГЕРБ на обмен на добри практики със свои германски колеги в провинцията Баден-Вюртемберг. Първите от тях ще са от Велико Търново и Стара Загора, заяви Ева Паунова.

Евродепутатът и г-н Цветанов поздравиха кмета г-н Панов за европейския облик на града, обявен за един от двата най-добри града за живот в цялата страна. Те похвалиха успешната реализация на възможностите, предоставени от еврофинансирането и обявиха организирането на посетителска група от региона в Европейския парламент в Брюксел. От своя страна Ева Паунова благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на Цветан Цветанов и на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ за това, че дават шанс на младите хора да се развиват. 

По-късно днес г-жа Паунова и г-н Цветанов ще изнесат лекция на тема „България в новата ситуация на сигурност в света“ в Нацоионалния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Новият европейски информационен офис на Ева Паунова се намира на адрес бул. България 1 и е отворен за граждани от 9:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден.

 

В медиите:

http://www.borbabg.com/?action=news&news=40815

http://velikotarnovo.topnovini.bg/node/573725

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4602045

http://focus-news.bg/news/2015/02/16/2026060/evrodeputatat-ot-gerbenp-eva-paunova-otkri-svoy-evropeyski-informatsionen-ofis-v-grad-veliko-tarnovo.html

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1396695

http://www.dnesbg.com/pari-i-vlast/evrodeputatat-ot-gerbenp-eva-paunova-otkri-informatsionen-ofis-vav-v-tarnovo-2.html

http://vevesti.bg/eva-paunova-evrofondovete-oznachavat-i-imidzh-za-balgaria/11030/

http://radiovelikotarnovo.com/news/11618

http://veliko-tarnovo.net/novini/otkriha-informatsionen-ofis-na-evrodeputata-eva-paunova.html?

 

[Best_Wordpress_Gallery id=“11″ gal_title=“Откриване на европейски информационен офис във Велико Търново“]