Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Все по-често иновативни български компании присъстват на престижни изложения като Makerstown

„Хубаво е че все по-често виждаме иновативни български компании на авторитетни изложения и събития като Makerstown в Брюксел. Сред водещи световни иноватори организаторите са поканили и младия български предприемач Любомир Янчев, което е показателно, че ако имаш креативна бизнес идея, можеш да я реализираш успешно и у нас и да направиш продукт на световно качество,“ заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на изложението за иноватори Makerstown във вторник, 20 юни 2017 г. в Брюксел.

Ева Майдел, която е говорител на престижния форум за втора поредна година, представи възможностите за финансиране на предприемачите и допълни, че в Европейския съюз вече има изобилие от възможности за финансиране на иновативни бизнес идеи, от които българските предприемачи и иноватори могат да се възползват.

„Има два начина да увеличим финансирането за бизнеса – да осигуряваме средства от публичния бюджет и да улесним предлагането и движението на капитали на пазарите. Колкото по-добре реализираме второто, толкова по-малко от първото ще се налага да правим. Затова по плана Юнкер се предлагат гаранции на банките, които да отпускат заеми с облекчени условия за МСП, а същевременно работим за премахване на бариерите в ЕС за използване на финансови услуги като кредитиране и валутни преводи от различни държави. Така всеки предприемач ще има лесен онлайн достъп до хиляди потенциални инвеститори и намирането на средства няма да е проблем,“ допълни   българският евродепутат, който беше докладчик за групата на ЕНП в комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите по досиетата за бъдещето на Финансовите технологии (FinTech) и напредъка по прилагането на плана Юнкер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *