Ева Паунова: Да идентифицираме символите на общата европейска идентичност

„Трябва да идентифицираме и приемем символите на общата европейска идентичност.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на конференция в Европейския парламент на тема „Марката ‘Европа’ – студенти по графичен дизайн предлагат нови символи за европейската идентичност“. Събитието, което се състоя в сряда, 12 ноември, беше организирано от италианския евродепутат Брандо Бенифей.

 

Според Ева Паунова „да се създаде усещане за принадлежност е мисия на всеки европеец, която може да бъде осъществена чрез разпространяването на символи и слогани, с които повече граждани се идентифицират. Налагането на марката „Европа“ е ключът към този успех, поредният случай, в които институциите могат да се учат от бизнеса“.

 

Българският евродепутат е най-младият представител на парламентарната група на ЕНП и вярва, че младежта и иновациите трябва да бъдат новата запазена марка на Европа. „Искам ‘старият континент’ отново да се превърне в център на изобретенията, на технологиите, на науката. Европа е континентът на младите хора, където заедно споделяме обща европейска идентичност“, добави г-жа Паунова.

 

По време на събитието бяха представени проекти на млади европейци от Италия и Холандия, целящи популяризирането на общите европейски ценности, както и на общата европейска идентичност.