#eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в 11-тото издание на национална конференция по е-образование "Възможности за развитие на е-образованието в България"

Българският евродепутат и активен посланик на електронните умения Ева Паунова ви кани да се включите в 11-тото издание на националната конференция по е-образование „Възможности за развитие на е-образованието в България“. Тя ще се проведе в петък, 23 октомври 2015 г., от 9.00 ч. в София Хотел Балкан. Инициативата се организира от ICT Media съвместно с БАИТ, в рамките на проекта на ЕК eSkills for Jobs 2015, на който Ева Паунова е посланик. Детайлна програма за събитието можете да намерите на http://events.idg.bg/bg/2015/education/agenda.

Днешното поколение млади хора, дигиталното поколение, са отраснали с технологиите. Иновациите и технологиите са техните инструменти, с които опознават и преживяват света. Това ще бъдат и инструментите за техния успех в бъдеще. Ето защо дигиталните умения следва да се възприемат като естествено условие за качественото образование“, заяви Паунова, която ще открие конференцията с видеобъщение. На срещата тя ще бъде представена от Ясен Гюров – съветник за единния цифров пазар в ЕС, електронното управление, авторското право в интернет и дигиталните умения

Сред ключовите участници в събитието са Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, Лучила Сиоли, ръководител на подразделение „Европейски семестър и основа на знанието“ към главна дирекция CONNECT на ЕК, д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика, Николай Ангов, съветник към кабинета на заместник министър-председателя Румяна Бъчварова, Роберт Джераси, съветник на министъра на образованието и науката и Елена Маринова, член на УС и председател на Комисията по образование на БАИТ.