Биография

Ева Майдел е родена и израснала в София, а в момента живее между София и Брюксел със съпруга си Никлас и сина си Константин.

Тя има бакалавърска степен по „Международни отношения и бизнес администрация” от aмериканския университет „Джон Кабот” в Рим, Италия, както и следдипломна специализация по лидерство от Harvard Kennedy School.

Ева Майдел е работила в Международната организация за правно развитие (IDLO) и има петгодишен опит в Европейския парламент като координатор на делегацията на ГЕРБ/ЕНП и като съветник на евродепутата Илиана Иванова.

След успешна предизборна кампания през юли 2014 г. Ева Майдел стана член на Европейския парламент като представител на партия ГЕРБ и Европейската народна партия. Фокусът на работата й е насочен към четири приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите, равни права за потребителите в Европейския съюз и технологии. През мандата 2014-2019 е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO), както и на Делегациите за връзки с Китайската народна република и САЩ. Също така е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON).

На европейските избори през 2019 г. Ева Майдел е преизбрана за член на ЕП от групата на Европейската народна партия.

Сред другите позиции, които тя заема, са президент на най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа „Европейско международно движение”, координатор на Мрежата на младите евродепутати от ЕНП, заместник-председател на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа”, член на Дигиталната интергрупата. Ева Майдел е член на Националния изпълнителен съвет на Предприемачи-ГЕРБ и почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България.