Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на Ева Майдел

Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в областта. В групата са представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кметът на старопрестоланата столица Снежана Данева, както и ученици, студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември 2018г.

„Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за  предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решение, отколкото по отделно. Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители.“ Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са ученици от туристическо дружество „Незабравка“, които ежегодно участват в националния поход „По стъпките на ботевата чета“, както и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновстия университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.