Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на Ева Майдел

Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в областта. В групата са представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кметът на старопрестоланата столица Снежана Данева, както и ученици, студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември 2018г.

„Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за  предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решение, отколкото по отделно. Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители.“ Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са ученици от туристическо дружество „Незабравка“, които ежегодно участват в националния поход „По стъпките на ботевата чета“, както и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновстия университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *