Кръгла маса с комисар Ансип: "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество"

На 20 април, 2015 г. /понеделник/ от 16.00ч. в зала Средец на София хотел Балкан (бивш Шератон) ще се проведе кръгла маса на тема: „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“. Организатори на събитието са Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ и евродепутатът Ева Паунова.

Специално участие в дискусията ще вземе заместник председателят на ЕК и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип, който ще направи 20-минутно експозе на тема „Доверие, услуги, прозрачност – е-правителството като ключов елемент на европейския единен цифров пазар“. В първия панел също участие ще вземат и вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, както и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и генералният директор на Digital Europe Джон Хигинс. Вторият панел на събитието ще бъде посветен на насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Тези теми са изключително актуални за Европейския съюз, който върви към единен цифров пазар. Това налага страните-членки да създадат свой единен цифров пазар, който да включва следните елементи – електронна свързаност на бизнеса и гражданите във всяка точка на страната, електронни услуги за бизнеса и гражданите, дигитална трансформация на икономиката, дигитално предприемачество, образование – съобразено с новите умения, необходими за дигиталния пазар, иновации и защита на информацията.

Кръглата маса се провежда в рамките на проекта Watify, чиито изпълнител за България е БАИТ.