Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работни срещи с бизнеса в град Казанлък

В петък, 17 април 2015 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещите се проведоха в рамките на работно посещение на евродепутата в Стара Загора и Казанлък. В тях участие взе и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Основен фокус на срещите, в които се включиха представители на малки и средни предприятия, както и големи фирми от района, бяха начините да се даде тласък на бизнеса в Казанлък. Ева Паунова представи еврофинансирането и новите възможности, които ще предложи планът за инвестиции „Юнкер“.

Сред обсъдените теми беше и важността на дуалното обучение и професионалните стажове с оглед изграждането на устойчиви връзки между образованието, науката и бизнеса. Представителите на бизнеса споделиха, че липсата на квалифицирани кадри създава пречки за икономиката в района. Сред целите в дейността на евродепутата е стажовете да станат задължителна част от образованието на европейско ниво.

Евродепутатът посочи като положителен пример фирма „ М+С Хидравлик“, отличена за „Работодател на 2014 година“, която е партньор по проекта „Дуално обучение“ на ПГ „Иван Хаджиенов“. Благодарение на доброто функциониране на вътрешния пазар в ЕС, фирмата изнася 70% от произведената продукция в други страни-членки.