Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведоха работна среща на тема електронно управление и образование

В петък, 17 април 2015 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП проведе среща с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Срещата се проведе в рамките на работно посещение на евродепутата в Стара Загора и Казанлък. В нея участие взе и заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

По време на срещата г-н Тодоров запозна г-жа Паунова с актуални за Общината теми. Двамата обсъдиха необходимостта от работещо електронно управление на национално ниво. Кметът и евродепутатът се обединиха около тезата, че от ключово значение за ефективно електронно управление е връзката между общините и институциите.

Г-жа Паунова запозна г-н Тодоров и г-жа Сотирова с инициативата “Образование България 2030” (ОБ2030) за качествена промяна на образованието в страната. Община Стара Загора се приобщи като съмишленик в идеята. Старт на инициативата бе даден от председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен на конференция в София на 16 април 2015 г.