Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) награди младежка фолклорна група „Славейче“ от Казанлък на фолклорния събор „Богородична стъпка“

Младежка фолклорна група „Славейче“ от НЧ „Пробуда 1920“ в село Копринка, община Казанлък, стана носител на наградата на единадесетия Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, предоставена от евродепутата Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП). Благодарение на отличното представяне на учениците сред близо четири хиляди участници, журито ги награди в категорията „За успешно предаване на традициите между поколенията“.

„Фолклорните традиции са част от нашата история, допринесли за опазването и сплотяването ни като нация през вековете. Наш дълг е да ги съхраним и предадем на бъдещите поколения“, заяви Ева Паунова по време на откриването на фолклорния събор, провел се на 27 август 2016 г. в курортното селище Старозагорски минерални бани. В официалната церемония участва кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Участието на Ева Паунова на „Богородична стъпка“ бе част от посещение в Област Стара Загора, включващо и работни срещи с местните структури на ПП ГЕРБ в Стара Загора и Казанлък. В рамките на визитата тя проведе среща с кмета и настоящ общински ръководител на ПП ГЕРБ Казанлък г-жа Галина Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *