Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) бе избрана за един от 40-те най-успешни млади лидери на Европа за 2017 г.

Инициативата „40 европейски млади лидери под 40 години (EYL40)“ на мозъчния тръст „Приятели на Европа“, осъществяваща се под патронажа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, определи евродепутата Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) като един 40-те най-успешни млади лидери на Европа за 2017 г. Тя бе избрана от високопоставено жури, включващо бившия премиер на Швеция Карл Билд и новоизбрания генерален секретар на ООН Антонио Гутереш. Паунова е единственият българин в листата за 2016 г.

Програмата EYL40, която съществува от пет години, е инициатива, събираща таланти от цяла Европа в широк спектър от области. Влиятелни предприемачи, учени, политици, медийни и културни дейци, както и представители на гражданското общество, са част от „Випуск 2017“ на EYL40. Лидерите, които са на възраст между 30 и 40 години, задават важните икономически и социални политики на бъдещето и заедно дават адекватни и иновативни решения на някои от най-големите предизвикателства пред Европа, като миграционната криза и младежката безработица.

Цел на EYL40 е изграждането на ново поколение европейски лидери за утрешния свят с трайни връзки между най-обещаващите таланти в Европа. „Радвам се, че представям България в тази престижна програма. Заедно с останалите 39 лидери ще защитаваме европейски подход за разрешаването на транснационални проблеми и допринесем за по-ефективно европейско управление чрез разработването на препоръки за справяне с предизвикателствата пред нашето общество“, коментира Паунова.

„EYL40 демонстрира смелост за отстояването на идеи и убеждения – причината, поради която тази програма е наистина жизненоважна. В нашето време се изисква много смелост, за да се изправим пред обществеността с реално европейско послание“, коментира програмата председателят на Европейския съвет (2009 – 2014 г.) Херман ван Ромпой. Според Карл Билд европейски млади лидери са вдъхновяващи, смели, активни хора, които посвещават времето и таланта си, за да направят Европа по-добро място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *