Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) определи носителя на наградата за млад предприемач на Американската търговска камара в ЕС

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел беше част от високопоставено жури, което определи носителя на наградата за млад предприемач на Американската търговска камара в Европейския съюз (AmCham) късно снощи, четвъртък, 8 юни в Брюксел. Победител стана стартиращата компания от Румъния Oculus, която разработва специални високотехнологични очила за хора с увредено зрение.

„Вярвам в социалното предприемачество и съм изклюючително щастлива, че млади и можещи хора фокусират бизнес потенциала си към разрешаването на социални проблеми. Победителите от Румъния доказаха още веднъж, че технологиите помагат на добрите идеи да се реализират и получат признание без значение в коя точка на Европа и света се зараждат. Вярвам в успеха им и очаквам скоро очилата Mitra и на българския пазар, за да подобрят живота на много хора“, заяви българският евродепутат, който за трета поредна година е част от журито в престижното състезание на Американската търговска камара и Джуниър Ачийвмънт Европа. Освен Ева Майдел, тази година в журито бяха временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ към ЕС Адам Шаб и председателят на европейския клон на най-голямата куриерска компания в света UPS Нандо Чезароне.

Технологичните очила, изработени на 3D принтер, предлагат навигация за безопасно предвижване на хора с увредено зрение чрез вградени сензори в иновативен дизайн и иновативни алгоритми за разпознаване на обекти. На специална церемония за връчването на наградата, победителите получиха чек от 10 000 евро и възможност за менторство от някои от най-утвърдените предприемачи в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *