Евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Дигиталната икономика единствено може да спечели от задълбочено сътрудничество ЕС-САЩ

„Въпреки че президентът Тръмп дава смесени сигнали към индустрията и компаниите в Силициевата долина, разчитам, че новата администрация на САЩ ще покаже повече ангажираност и желание за сътрудничество в сферата на дигитализацията“. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в рамките на дебат, посветен на трансатлантическото сътрудничество в сферата на дигитализацията. Събитието, състояло се в четвъртък, 11 май 2017 г., бе организирано от европейската бизнес асоциацията „BusinessEurope” и Американската търговска камара.

„Европа и САЩ представляват двете най-големи икономики в света. Затова сътрудничество помежду си в дигиталната икономика и областта на киберсигурността е ключово”, посочи българският евродепутат. По повод на твърдение, че изкуственият интелект може да се отрази на работните места, Майдел коментира, че „роботиката не е нещо ново за индустрията. В медицината, в производството на автомобили и други сектори на икономиката вече се работи от години с роботизирана техника. Вместо да се страхуваме, трябва да насочим усилията си в преквалификация“.

Според евродепутата, която е докладчик на Групата на ЕНП по Новата програма на ЕС за уменията в Комисията за вътрешен пазар на ЕП, уменията са в основата на дигиталната икономика и трябва да бъдат развивани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *