Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Всеки, който познава Цецка Цачева, знае, че тя е отдаден професионалист, дипломат и роден лидер

„Всеки, който се е срещал и е разговарял с Цецка Цачева, знае, че тя е отдаден професионалист, дипломат и роден лидер. Убедена съм, че ще е успешна първа жена-президент на България,“ заяви евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на среща с общинското ръководство и граждани на Елена. Посещението на българския евродепутат в планинския град се състоя в понеделник, 3 октомври 2016 г. непосредствено след участието й в Граждански диалог с президента на България Росен Плевнелиев и президента на европейския Комитет на регионите Марку Маркула в Габрово.

По време на срещата кметът на Елена, Дилян Млъзев, и общинският координатор на ГЕРБ в града, Валентин Гуцов, споделиха успешния опит на общината с проекти по ОП за развитие на селските райони и ОП за рагионално развитие. Освен това, Млъзев очерта конкретните резултати от работата на общината по развитие на туризма и преработващата промишленост. Ева Паунова обеща подкрепа за идеята на общината за създаването на т.нар. IT село, за която вече има конкретен инвеститорски интерес от Китай и Тайван.

Освен предстоящите президентски избори, българският евродепутат обсъди с гражданите на Елена и номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, за която те изразиха пълна подкрепа. Миграционните въпроси и успешната дипломация на българското правителство за привличане на 160 млн евро от Европейската комисия за подобряване на защитата на границите ни, също намериха място в продължилия почти час разговор. На срещата в Елена присъстваха още председателят на великотърновския общински съвет (ОС) Венцислав Спиридонов, председателят на групата на ГЕРБ във великотърновския ОС Деян Хаджийски, областните координатори на Жени ГЕРБ, Цветанка Недева, и на Предприемачи ГЕРБ – Атанас Парушев. Ева Паунова получи официална покана за традиционен за града празник на еленския бут, който ще се проведе тази година на между 14 и 16 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *