Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Изграждането на предприемаческо мислене е ключът към иновации и растеж в Европа

Предприемаческият начин на мислене трябва да бъде развиван целенасочено и методично, защото е ключът към иновациите и развитието във всяка сфера – бизнес, социална дейност, дори политика. Аз, например, ръководя офиса си като стартъп и това се оказва успешна стратегия, заяви евродепутатът от групата на ГЕРБ/ ЕНП Ева Паунова по време на откриването на големия форум Digital Festival, състоял се в Брюксел на 21 юни 2016 г.

В събитието участва европейския комисар за наука и иновации Карлош Моедаш, който заяви, че новите технологии поставят в центъра на бизнеса потребителя, давайки му власт да решава какво, как и кога желае, и именно информацията за тези желания на клиентите е от най-голяма стойност за бизнеса в 21-и век. Българският евродепутат беше говорител в панела „Иновации без страх“, в който участваха още топ експерти в сферата на Единния цифров пазар и иновациите от Европейската комисия и частния сектор, както и успешни дигитални предприемачи.

Digital Festival е един от най-големите форуми за дигитално предприемачество и иновации в Брюксел. В продължение на цял ден над 500 присъстващи и над 50 говорители дебатират последните развития в технологиите, отражението им в обществото и политиките, който да стимулират иновациите в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *