Ева Майдел: Свищов е пример, че правителството подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството

„С над 1.2 млн лева директна подкрепа от правителството за последната година Свищов е пример, че кабинетът на премиера Борисов подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството. За правителството е важно да се решават проблеми на гражданите, като например жителите на Хаджидимитрово да имат постоянен достъп до вода, независимо, че местната власт е била подкрепена от друга партия на изборите. Още повече когато става дума за регион като Свищов, който е важен не само от историческа, но и от транспортна и академична гледна точка.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещение в Свищов на 17 септември 2018 г., където беше специален гост на откриването на академичната година в Стопанската академия „Д.А.Ценов“.

Ева Майдел се срещна с кмета на Свищов Генчо Генчев, председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно те откриха новопостроена детска площадка  в ОДЗ „Чиполино“ в града. Посещението на българския евродепутат е част от инициативите ѝ в област Велико Търново, където има европейски информационен офис. Ева Майдел проведе среща и с младежката структура на ГЕРБ в Свищов, на която обсъдиха участието на младите в проекти за развитие на региона.

„Бъдете активни граждани и защитници на европейската идея. Обединена Европа е красива идея, която не само, че не се превърна в утопия както други идеи като комунизма, фашизма, национал-социализма, а напротив – тя подобри живота на милиони хора.

Тя не разруши нито едно общество или държава, а помогна на милиони, в това число и нас българите, да живеем по-добре. Днес Европа е подложена на изпитание и точно вие, младите, трябва да водите разговора в обществото за нуждата европейците да работим заедно, за да живеем по-добре, а не да сме разделени и водим войни.“

Това каза Ева Майдел пред студентите от Стопанската академия по време на откриването на новата академична година.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.