Ева Майдел се срещна с Комисаря за конкуренция Маргрете Вестагер

Българският евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел проведе среща с европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер. По време на срещата се обсъди развитието на преговорния процес по доклада за органите за защита на конкуренцията, познат като ENC+.

Ева Майдел бе водещ докладчик в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, където преди няколко месеца тя получи пълно мнозинство по предложените от нея изменения, целящи да направят националните органите за защита на конкуренцията по-независими, да подобри техните ресурси и по този начин да осигури равномерното прилагане на Европейското законодателство във всички държави.

„Конкуренцията е сред основните инструменти за поддържане на функциониращ вътрешен пазар на ЕС, където бизнесите могат да оперират без проблеми. Липсата на ясни правила оставя сиви територии, където създаването и съществуването на картели е значително по-лесно. Радвам се, че с еврокомисар Вестагер споделяме мнението, че проектодирективата е ключова за лоялната конкуренция в Европа и се надявам преговорите да приключат по време на българското председателство.“, коментира българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на срещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *