Брюксел

Светлана Стоилова

Светлана Стоилова е магистър, специалност Европейски публични политики от Университета в Маастрихт, Холандия, и бакалавър по европеистика от УНСС София. Преди да се присъедини към екипа на Ева Майдел, Светлана е стажант по програмата „Робер Шуман“ в секретариата на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите към Европейския парламент, където се запознава в дълбочина с работата и вътрешните процедури на комисията. В свободното си време обича да спортува, да пътува и да чете.

Сфери на дейност:

 • Комисия по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO)
 • Единен цифров пазар
 • Защита и неприкосновеност на личните данни в електронното пространство
 • Младежки политики

Боян Танев

Преди да стане част от екипа, Боян е работил като ръководител на проекти в „Мартенс Център“ в Брюксел. Той име опит като старши комуникационен съветник от Службата за връзка с гражданите на Европейската комисия в Брюксел (EDCC), както и опит от Европейския парламент като парламентарен съветник и стажант в комисията по регионално развитие. Боян Танев е магистър по Европеистика – политика, право и икономика от Центъра за изследване на Европейската интеграция (ZEI) към университета в Бон и притежава бакалавърска степен от университета в Магдебург.

Сфери на дейност:

 • Комисия Вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO)
 • Комисия Икономически и парични въпроси (ECON)
 • МСПс и Start Ups
 • Международно Европейско Движение (EMI)

България

Нено Ненов

Нено Ненов е магистър по международен публичен мениджмънт и публична администрация от Университета „Еразъм“ в Ротердам, Холандия, и бакалавър по европеистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди да стане част от екипа на Ева Майдел, той работи като комуникационен експерт в една от агенциите на Европейската комисия – Европейския съвет за научни изследвания (European Research Council).

Сфери на дейност:

 • Комисия по икономически и парични въпроси (ECON)
 • Инвестиционен план за Европа
 • Образование и умения
 • Технологии

Ирена Бойновска

Ирена Бойновска има бакалавърска степен по публична администрация от Университета за национално и световно стопанство и магистърска степен по международни политически отношения и сигурност от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя работи в сферата на политиката и европейските проекти от 2010 г. Основна част от дейността й за Ева Майдел е информиране на обществеността за възможностите за финансиране на проекти по различни програми.

Сферa на дейност:

Национален координатор на дейността на евродепутат Ева Майдел в България

Лора Костадинова

Лора Костадинова e бакалавър по публична администрация от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по национална и регионална сигурност в Националния военен университет „Васил Левски“. Тя отговаря за координирането, организирането и провеждането на мероприятия във Велико Търново и региона. В свободното си време обича да чете книги и да пътува из красивите кътчета на България.

Сферa на дейност:

Европейски информационен офис на Ева Майдел във Велико Търново

Златка Димитрова

Златка Димитрова е завършила публична администрация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След това става учител по английски език по програма „Заедно в час“. Златка Димитрова е част от екипа на Образование България 2030 – мрежа от над 40 организации, обединени от обща и дългосрочна визия за образованието в България до 2030 г. Обича дългите разходки в планината и контактите с хора, работещи за социално значима кауза.

Сферa на дейност:

Координатор Образование България 2030

Румен Стоянов

Румен Стоянов има бакалавърска степен по счетоводство и контрол oт Университета за национално и световно стопанство и магистърска степен от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов. Той е областен координатор на МГЕРБ Хасково и е изключително активен в региона в темите икономическо развитие, земеделие и младежко участие.

Сферa на дейност:

Европейски информационен офис на Ева Майдел в Хасково

Иван Коловос

През последните 20 години Иван Коловос се занимава активно с фотография. Неговата работа, свързана с Европейския съюз, датира от първите мигове на присъединяването на България през 2007 г. Той заснема историческите посещения в България на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо. Иван Коловос е част от екипа на Ева Майдел от 2014 г. и през неговия обектив са документирани най-важните моменти от работата на Ева Майдел като евродепутат.

Сферa на дейност:

Визуална комуникация