Брюксел

Светлана Стоилова

Светлана Стоилова е магистър, специалност Европейски публични политики от Университета в Маастрихт, Холандия, и бакалавър по европеистика от УНСС София. Преди да се присъедини към екипа на Ева Майдел, Светлана е стажант по програмата „Робер Шуман“ в секретариата на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите към Европейския парламент, където се запознава в дълбочина с работата и вътрешните процедури на комисията. В свободното си време обича да спортува, да пътува и да чете.

Светлана е ръководител на екипа в Брюксел и координира цялостната дейност на офиса.

Сфери на дейност:

 • Комисия по индустрия, изследвания и енергетика (ITRE)
 • Европейска стратегия за данните
 • Киберсигурност
 • Защита и неприкосновеност на личните данни в електронното пространство
 • Устойчиво развитие чрез технологии

Виолета Палатовска

Виолета следва висшето си образование в Университета в Лиеж (Белгия) – магистърска програма Европейски политики и бакалавър Политически науки.

Преди да стане част от екипа на Ева Майдел през 2017г., Виолета придобива практическия знания и умения като стажант в различни международни организации като Европейския парламент, НАТО, Постоянното представителство на България към ЕС, Атлантическия клуб в София и др.

Виолета владее френски, английски и немски, а в свободното си време обича да пътува, да кара ски и да чете.

Сфери на дейност:

 • младежки политики
 • офис координация
 • организация на събития
 • комуникации
 • Делегация за връзки с Япония

България

Нено Ненов

Нено Ненов е магистър по международен публичен мениджмънт и публична администрация от Университета „Еразъм“ в Ротердам, Холандия, и бакалавър по европеистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преди да стане част от екипа на Ева Майдел, той работи като комуникационен експерт в една от агенциите на Европейската комисия – Европейския съвет за научни изследвания (European Research Council).

Сфери на дейност:

 • Комисия по икономически и парични въпроси (ECON)
 • Инвестиционен план за Европа
 • Образование и умения
 • Технологии

Димитър Стоянов

инж. Димитър Стоянов е завършил Техническия Университет в София с магистърски степени по ядрена енергетика и индустриален мениджмънт. Специализирал е организационни и социални аспекти на управление на знанията във Виена. Работил е като ядрен инженер и има опит в управление на ядрените знания. Бил е съветник по регионална политика на министъра на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев и сътрудник на евродепутата Владимир Уручев.

Сфера на дейност:
Енергетика

Лора Костадинова

Лора Костадинова e бакалавър по публична администрация от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и магистър по национална и регионална сигурност в Националния военен университет „Васил Левски“. Тя отговаря за координирането, организирането и провеждането на мероприятия във Велико Търново и региона. В свободното си време обича да чете книги и да пътува из красивите кътчета на България.

Сферa на дейност:

Подкрепя работата на Ева Майдел във Велико Търново

 

Златка Димитрова

Златка Димитрова е завършила публична администрация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След това става учител по английски език по програма „Заедно в час“. Златка Димитрова съветва на временна заетост Ева Майдел по темите образование и младежки политики, и съдейства с ангажиментите й като член на борда на Образование България 2030 – мрежа от над 40 организации, обединени от обща и дългосрочна визия за образованието в България до 2030 г. Обича дългите разходки в планината и контактите с хора, работещи за социално значима кауза.

Сферa на дейност:

Образование

Иван Коловос

През последните 20 години Иван Коловос се занимава активно с фотография. Неговата работа, свързана с Европейския съюз, датира от първите мигове на присъединяването на България през 2007 г. Той заснема историческите посещения в България на председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо. Иван Коловос е част от екипа на Ева Майдел на временна заетост от 2014 г. и през неговия обектив са документирани най-важните моменти от работата на Ева Майдел като евродепутат.

Сферa на дейност:

Визуална комуникация